Nieuws

Feestelijke start bouw Kloppend Hart

Feestelijke start bouw Kloppend Hart

Nieuwe woningen Kloppend Hart in aanbouw

Alphen aan den Rijn – Onder grote belangstelling van bewoners en omwonenden is op woensdag 12 juni de eerste fase van de bouw van de woningen Kloppend Hart in de wijk Kerk en Zanen van start gegaan. Eerder was op de bouwplaats aan de Lisdodde al gestart met de boringen voor het volledig duurzame aardwarmtesysteem, waarmee de woningen verwarmd zullen worden. De officiële startbouwhandeling is verricht door wethouder Ruimtelijke ontwikkeling, bouwen en wonen, Gerard van As. Samen met bouwer BM Wonen B.V. en ontwikkelaar BEMOG wenste hij de nieuwe bewoners alle geluk toe in hun nieuwe en energiezuinige woning in Kloppend Hart. De woningen zullen naar verwachting tussen het voorjaar en de zomer van 2020 worden opgeleverd.   

Klimaatbestendig wonen

De herenhuizen, villa’s en appartementen in Kloppend Hart behoren tot de absolute top in klimaatbestendig wonen in de gehele Randstad. In de woningen zijn een aardwarmtepomp en pv-panelen verantwoordelijk voor de levering van energie aan de bewoners. De energievraag zelf wordt tot een minimum teruggebracht door de goede isolatie, de terugwinning van warmte en het gebruik van lage temperatuur vloerverwarming op alle woonlagen. Dit hele systeem van verwarmen, koelen en energieopwekking wordt op een unieke manier aangeboden voor een vast bedrag per maand. In dit bedrag is het complete onderhoud en afschrijving van de installatie voor een periode van 30 jaar afgekocht. Na 30 jaar vervalt het eigendom van de installatie aan de kopers van de woningen.

Gevarieerd Aanbod

Aan de rand van de Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn worden forse villa’s en gebouwd. De binnenruimte van de woningen in Kloppend Hart loopt uiteen van circa 150 tot 183 m2. De herenhuizen staan aan het water en bestaan uit vier woonlagen, met een dubbele garage en een ruim 13 meter diepe woonverdieping. De villa’s hebben twee of drie woonlagen en zijn er in een geschakelde en vrijstaande versie. Er is een grote variatie aan indelingen en typen. Zo wordt ook een praktijk aan huis mogelijk en zijn sommige villa’s geschikt om een volledig woonprogramma op de begane grond in te richten. Er zijn nog een paar villa’s en herenhuizen aan het water beschikbaar vanaf € 475.000,- v.o.n.

Gefaseerde bouw

Het project Kloppend hart wordt momenteel in twee fasen gerealiseerd. Met de start bouw van de eerste fase is men begonnen met de appartementen en de villa’s in het plan. De verwachting is dat na de zomer van 2019 kan worden begonnen met de bouw van de herenhuizen aan het water.

Meer informatie over de nog beschikbare woningen in Kloppend Hart krijgt u bij Koppes Makelaardij B.V. Tel. 0172 - 43 45 61 of nieuwbouw@koppesmakelaardij.nl. Daar kunt u ook de maquette van de herenhuizen bekijken. www.kloppendhartalphen.nl.

Bekijk alle nieuwsberichten