Nieuws

Eerste paal voor het nieuwbouwcomplex DOK2404 aan de Rijnhaven

Lizette Havenaar

Neem contact met mij op  l.havenaar@koppesmakelaardij.nl

Eerste paal voor het nieuwbouwcomplex DOK2404 aan de Rijnhaven

Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) slaat 19 juni 2019 de eerste paal voor het wooncomplex DOK2404 aan de Rijnhaven. Die handeling vormt de opmaat voor de transformatie van het havengebied naar een aantrekkelijke locatie voor wonen en werken aan het water. In het najaar van 2020 kunnen de eerste nieuwe bewoners genieten van het uitzicht over het water.

DOK2404 is een stoer woongebouw op de kop van de Energieweg, dat refereert aan havengebouwen. Het telt 29 comfortabele appartementen die vanwege hun ligging aan de haven grote balkons en dakterrassen hebben meegekregen. Bijzonder is daarnaast dat alle woningen energieneutraal zijn uitgevoerd en dat de bewoners beschikken over twee elektrische deelauto’s in de veilige parkeerkelder. Inmiddels is 80% verkocht, enkele van de aantrekkelijke appartementen, waaronder woningen die aantrekkelijk zijn voor een bedrijf aan huis, zijn nog beschikbaar. 

Rijnhaven volop in verandering
De Rijnhaven verandert de komende jaren van een havengebied in een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Hier ontstaat een leefomgeving die uniek is voor Alphen; werken, wonen en recreëren gaan hier samen. Het water maakt het echt bijzonder: het is stoer en levendig door de boten en het is lekker toeven aan de waterkant. De gemeente heeft inmiddels al steigers en kades in de havenkom aangelegd. Aan de overkant van DOK2404 is De Werf volop in ontwikkeling: een creatieve plek met horeca, een bierbrouwerij en ambachtelijk ondernemerschap, zoals sloepenbouwer Ook elders in de Rijnhaven zijn plannen voor woningen en gezellige voorzieningen.

Bekijk alle nieuwsberichten